fbpx
Upplever du andra hälsobesvär? Klicka här!

Team

Om Ovulai

Ovulai grundades av fyra teknikkvinnor med bakgrund från KTH och KI, som alla delar en passion för kvinnohälsa. Vår vision är att bli  den ledande digitala plattformen som vägleder kvinnor från symptom till diagnos till behandling, så att de kan få rätt vård vid rätt tidpunkt. Vi strävar efter att vara stödet mellan vårdbesöken för att säkerställa att alla kvinnor, oavsett deras hälsobesvär, får den hjälp de förtjänar.

Under vårt företags tidiga år deltog vi i KTH Innovations förinkubator-program och fick under den tiden flera nomineringar och utmärkelser för vårt arbete. Framöver kommer vi att fortsätta att utveckla vår produkt och vår startup med stöd från inkubatorn Sting.

Grundare

Kristina

Verkställande direktör

Kristina har en civilingenjörsexamen inom Teknisk kemi från KTH och har även studerat entreprenörskap i Singapore. Där tog hon chansen att få praktisk erfarenhet av affärsutveckling och agil produktutveckling med kundens behov i fokus genom sitt arbete på en tidig MedTech-startup. Kristina är en naturlig ledare och har blivit utnämnd till en av finalisterna i Female Leader Engineer 2019 samt har snabbt klättrat i sin karriär till ledande positioner. 

På Ovulai har Kristina ansvar för affärsutvecklingen där hon håller nära kontakt med kunder, investerare och samarbetspartners. 

sandra

Teknikchef

Sandra är teamets mjukvaruutvecklare med en master i datalogi från KTH och värdefull erfarenhet från både små startups och stora, välkända teknikföretag. Med hennes erfarenhet av att arbeta i den snabbrörliga startup-miljön och med djup teknisk kompetens är hon rätt person att driva utvecklingen av vår digitala produkt.

På Ovulai leder Sandra den tekniska aspekten av produktutvecklingen där hon samarbetar med UX/UI-designers och programmerare för att ta vår vision till verklighet.

sandra

Teknikchef

Katarina

Kvalitetschef

Katarina har en kandidatexamen inom biomedicinsk laboratorievetenskap vid KI och har en erfarenhet av kvalitetssäkring i läkemedels- och MedTech-branschen. Hon drivs av samhällsnytta och har varit aktiv i flera ideella organisationer. 

På Ovulai är Katarina ansvarig för kvalitetssäkring av produkten vi bygger samt leder Ovulais regulatoriska arbete.

Leyla

Vetenskapschef &
Marknadsföringschef

Leyla har studerat på KTH och har en civilingenjörsexamen i Bioteknik. Hon har tidigare erfarenhet inom forskning, både från akademien och från en Life Science-startup, och applicerar denna kunskap genom att ansvara för vetenskapligt innehåll och förberedelser inför kliniska studier.

På Ovulai är det Leyla som projektleder vårt expertteam för att garantera att vår produkt är evidensbaserad. Utöver detta är hon dessutom ansvarig för marknadsföringen och innehållet på sociala medier.

Leyla

Vetenskapschef &
Marknadsföringschef

Expertteamet

Maria Forslund

Skribent
Leg. Gynekolog och Phd inom PCOS

Marie Blom

Skribent
leg. Klinisk Psykolog

Minda Jonsson

Skribent
leg. dietist

Elise Nöjd

Skribent
Lic. hälsocoach

Rebecka Kaplan Sturk

Medicinsk rådgivare
Specialistläkare inom gynekologi och obstetrik & leg. kostrådgivare

Christina Lloyd

Affärsrådgivare
Specialistläkare inom gynekologi och obstetrik
Global Affärs- och Medicinsk Strategi & Ledarskap
förespråkare för kvinnors hälsa

Appen

Ovulai ger dig med PCOS handfast vägledning i form av forskningsförankrade livsstilsprogram baserade på kognitiv beteendeterapi i ett digitalt format.