fbpx
Upplever du andra hälsobesvär? Klicka här!

Ovulai med i TV4 Nyhetsmorgon

Idag fick TV-tittare över hela Sverige en gripande inblick i den personliga resan med polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) när vår VD och medgrundare på Ovulai, Kristina Stojanovic, gästade TV4 Nyhetsmorgon tillsammans med Helena Kopp Kallner, gynekolog och överläkare. Genom sitt mod och engagemang delade Kristina öppet sin erfarenhet med PCOS och strävan efter att sprida medvetenhet om denna vanliga men ofta missförstådda hormonella tillstånd och hur det ledde henne till att skapa en lösning.

PCOS är en av de vanligaste endokrina störningarna hos kvinnor och kan orsaka en rad symtom som inkluderar oregelbundna menstruationer, ökad hårväxt, viktökning och fertilitetsproblem. Kristina delade inte bara sin egen berättelse utan lyfte även fram vikten av att öka medvetenheten om PCOS och tillgången till kvalitativ vård för alla som påverkas av denna diagnos. Genom att dela med sig av personliga erfarenheter och kunskaper bidrar vi med att bryta ned stigmatiseringen och öka förståelsen kring PCOS.

För att se hela inslaget, klicka på länken nedan: https://www.tv4.se/artikel/7kM8SddVnABfv2ibg4iNcy/hon-fick-pcos-foer-tre-ar-sedan-blev-vaeldigt-orolig

Om Ovulai

Ovulai är en ledande innovatör inom kvinnors hälsa och banar väg med sina digitala patientstödsplattformar för flera vanliga hälsobesvär som påverkar kvinnor. Idag har den utvecklat den första svenska PCOS-appen som erbjuder evidensbaserad kunskap och stöd för egenvård och egenmonitorering mellan läkarbesöken. Appen har på mindre än 1 år hjälpt över 6000 kvinnor att återfå kontrollen över sin PCOS-diagnos, få bättre vägledning och kommunikation med sina vårdgivare, hantera sina symptom och uppnå symptomlindring. Vårt motto på Ovulai är enkelt men kraftfullt: kvinnor ska aldrig känna sig ensamma eller maktlösa när de brottas med PCOS eller andra kroniska tillstånd såsom endometrios eller PMS/PMDS. Med rätt verktyg och stöd kan vi återta kontrollen och börja känna oss bättre. Tillsammans är vi starkare än någonsin!