fbpx
Upplever du andra hälsobesvär? Klicka här!

Ovulai läns vinnare i SKAPA-priset 2023

SKAPA talang länsfinalen i Stockholms län har utsett fyra vinnare som går vidare till den nationella finalen. En av de för unga innovatörer är Kristina Stojanovic, VD för Ovulai, med följande motiveringar:

  • Kristina Stojanovic har utvecklat en digital behandlingsplattform som kan förbättra livskvaliteten för kvinnor med hormonell obalans, något som kan leda till allvarliga följdsjukdomar såsom livmodercancer och diabetes. Plattformen Ovulai ger möjlighet till individanpassad egenvård med hjälp av AI samt underlättar kontakten med läkare, effektiviserar sjukvården och ökar sannolikheten för lyckad behandling. 

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

Vinnarna kommer att delta i en prisutdelning på Tessinska palatset tillsammans med landshövdingen under hösten. Läs mer om SKAPA-priset på tävlingens hemsida.